Munkavédelmi kiegészítők – a lényeg a részletekben rejlik

Bármilyen munkát végzel, elsődleges az emberi élet védelme – magasban, fagyos időben vagy kánikulában dolgozol vagy  olyan feladatot hajtsz  pl., melyeknél maró hatású anyagoktól kell megóvni az emberi szervezetet. Elengedhetetlen, hogy betartsd az óvintézkedéseket és megfelelő munkaruházatot viselj!

A körültekintően kiválasztott munkavédelmi öltözék csak az első lépés a munkavédelmi előírások betartásához. A kiegészítők pedig sok esetben életet menthetnek.

Kesztyű – nem csak a hidegben van rá szükséged

Akár a szabadban, akár bent végzed a munkád, a kezed mindenhez használod.

Mindig informálódj arról, hogy az adott munkafolyamatokhoz milyen minőségű, alapanyagú kesztyű viselése szükséges és feltétlenül szerezz be legalább 1 párat ebből a kiegészítőből!

Szemüveg – nemcsak a Nap ellen véd

Amennyiben nem viselsz a hétköznapokban szemüveget, kissé szokatlan, vagy akár kényelmetlen lehet a szemüveg viselése munkavégzés közben. Azonban, ha megvizsgálod azokat az – esetleges –  következményeket, melyek akkor történhetnek, ha nincs rajtad a megfelelő munkavédelmi szemüveg, akkor biztosan nem gondolkodsz a használatán. Elég egy óvatlan pillanat, egy felfröccsenő vegyszer, vagy erős fényhatás és máris óriási a baj...ezért minden munkához viseld a munkafolyamathoz leginkább szükséges kiegészítőt!

Védd meg hallásod, válassz okosan!

Talán nem is gondolnád, hogy az erős zajártalom nagyban befolyásolja a hallásod, sőt ha nem  védekezel ellene, akkor halláskárosodást szenvedhetsz.

A munkavédelmi szempontokat figyelembe véve, válaszd ki a szükséges zajvédőket!

Légzésvédelem

 A maszk viselése sajnos mindennapjaink részévé vált. Azonban ne keverd össze a munkavédelem során használt maszkokat a légzésvédőkkel. A káros anyagok belélegzése, a vegyszerek szervezetbe jutása komoly egészségügyi károsodásokhoz vezethet. Ezek a vegyszerek különböző légúti megbetegedéseket okozhatnak, sőt hosszútávon még a tüdőt is roncsolhatják.

Emiatt is nagyon fontos, hogy a munkavégzéshez leginkább használatos légzésvédőben láss neki a munkádnak!

Ha van eszed, védd a fejed!

A fej az emberi test legérzékenyebb része, hiszen itt található az agy – így  rendkívül fontos a védelme.

Számtalan baleset történhet munkavégzésed során leeső tárgyaktól, kiálló részektől, vagy ütéstől.

Ha azonban a megfelelő fejfedőt viseled, megóvod magad a nem várt balesetektől.

Őrizd meg biztonságodat a munkahelyen is, a kiegészítőkért kattints a rooster-workwear.hu/ oldalunkra!