Hidegben is biztonságban - Munkavédelmi ruha

A hideg, nyirkos hónapokat senki sem szereti, de azoknak különösen nehéz, akiket ilyenkor is a szabad levegőre szólít a munka.

A hideg munkakörnyezetben végzett munka veszélyét elsősorban a szövetek helyi lehűlése (pl. végtagok, orr, fül), valamint az ebből következő diszkomfort és fagyási sérülések jelentik.

A hideg hatására érösszehúzódás, érszűkület alakul ki a hidegnek kitett területeken. Ez a védekező mechanizmus a későbbiekben azonban káros következményekkel is járhat, mivel a tartós érszűkület következtében csökken az adott terület oxigén- és tápanyagellátása, amely fagyási sérülésekhez vezethet.

Szélsőségesen hideg időjárási körülmények között a munkavégzés megfelelő védelem hiányában a hőegyensúly felborulása fokozatosan kimerüléshez és úgynevezett hideg ártalom kialakulásához vezethet.

Gondoskodni kell a védelemről!

A jó minőségű téli munkavédelmi ruha melegen tartja a munkavállalókat még a legzordabb körülmények között is, ez pedig elengedhetetlen ahhoz, hogy megfelelően végezhessék a rájuk bízott feladatokat.

Esőben és erős szélben létfontosságú az ellenálló, víz és szél ellen is védő ruházat, hiszen egy megfázással akár napokra, vagy hetekre is kieshet egy-egy dolgozó, így akár a betegszabadságok száma is csökkenthető.

A kényelmi szempontok mellett fontos megemlíteni a biztonsági funkciókat is: a láthatóság biztosítása például minden körülmények között kötelező. A megfelelően kialakított téli munkaruha szett a láthatóság mellett az esetleges sérülésektől, vágásoktól is megóvja az alkalmazottakat, tehát teljes értékű munkaruhaként funkcionál.

Kényelmes a kabát?

Munkavédelmi kabátot minden esetben egy konkrét tevékenységhez, feladatkörhöz választunk. Hiszen amíg az egyik munkakörben dolgozónak lángálló és antisztatikus kabátra van szüksége, addig más munkakörben megfelelő lehet egy vékonyabb anyagú, nagyobb mozgásszabadságot biztosító kabát.Míg egy szabadlevegőn dolgozónak fontos a megfelelő vízlepergetés.

Téli kollekciónkban megtalálod az Engelbert Strauss, Leib Wächter, Rewear, James&Nicholson,CXS,Cerva és Burgia munkavédelmi kabátokat, melyek megfelelő komfortot és hőérzetet,vízlepergetést biztosítanak.

Cipzárral, valamint patenttal is zárhatóak, ennek köszönhetően hatékonyan benntartják a testhőt.

Praktikus, cipzáros mell-, valamint oldalsó zsebekben tárolhatóak a legszükségesebb apróságok és nagyobb eszközök.

Válaszd ki a Neked tetsző téli  munkavédelmi öltözéket és rendeld meg pár kattintással!